Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας 2018

17 Ιουνίου 2018, 20:30μμ: Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Η εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια ποικιλία έργων, επηρεασμένων από παλιές φωτογραφίες του Βόλου όπου γεννήθηκε ο Χρίστος Χατζής, σε έργα του Μότσαρτ, Μέντελσσον και του καλλιτεχνικού διευθυντή Λόουελ Λίμπερμαν, συμπεριλαμβανομένου του γεμάτου "Mauthausen Cantata" του Μίκη Θεοδωράκη, του πιο καταξιωμένου εν ζωή συνθέτη της Ελλάδας.

18 Ιουνίου 2018, 17:30μμ: "Διαχρονικό" Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας

Δυο πιανίστες, ο William Hobbs και ο Lowell Liebermann παρουσιάζουν ένα βιρτουόζικο πρόγραμμα έργων του Mozart, του Brahms, του Liebermann, του Lutoslawski και του Έλληνα μαέστρου Κωνσταντινίδη.

19 Ιουνίου 2018, 19:30μμ: Αρχαιολογικός Χώρος του Δίου Πιερίας, Ρωμαϊκό Ωδείο

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου, το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ατομικών έργων των Μπαχ, Στραβίνσκι, Θεοφανίδη και Λιγκέτι και το συναρπαστικό Τρίο για έγχορδα Op.9 No.1 του Μπετόβεν, το οποίο εκτελείται σε ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό σκηνικό.

20 Ιουνίου 2018, 20:30 pm: Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίας) Καλαμπάκας

Ο «Ποιμένας στον βράχο» του Schubert δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί σε καταλληλότερο σκηνικό! Ένα συναρπαστικό και υπερβατικό πρόγραμμα που χτίστηκε γύρω από τη μουσική του Franz Schubert και περιλαμβάνει δυο έργα από τους αμερικανικούς συνθέτες John Harbison και David Ludwig που εμπνέονται από τη μουσική του Schubert και τον τελευταίο χρόνο του μεγάλου συνθέτη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη «Φαντασία» του Schubert σe C major για βιολί και πιάνο, ένα από τα πιο δύσκολα έργα του ρεπερτορίου.

21 Ιουνίου 2018, 20:30 pm: Πνευματικό Κέντρο "Αθανάσιος Τρυγώνης" Τρίκαλα

Το δυνατό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, εμπνευσμένο από την ελληνική εξέγερση του Δεκεμβρίου του 1944, ανοίγει αυτή τη συναυλία, η οποία περιλαμβάνει το Four Seasons του Liebermann βασισμένο στην ποίηση της Edna St. Vincent Millay, το Clarinet Sonata του Poulenc και ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου του Robert Schumann.

23 Ιουνίου 2018, 20:00μμ: Ο πιανίστας William Hobbs στον "Πολυχώρο Τσαλαπάτα (Αίθοθδα Πολλαπλών Χρήσεων εντός Στοάς Τέχνης)" στο Βόλο

Ο πιανίστας William Hobbs σε ένα σόλο ρεσιτάλ, εκτελεί έργα από τον Chopin, τον Rachmaninoff, τον Κωνσταντινίδη και κλείνει με την επική τελική Soniano Piano Sonata του Beethoven Op.111

24 Ιουνίου 2018, 20:00μμ: Υπαίθριο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" στη Τσαγκαράδα Πηλίου

Αγαπημένα αριστουργήματα του Brahms, του Mozart και του Rachmaninoff σε ένα μοναδικό υπαίθριο ιδιωτικό θέατρο.

26 Ιουνίου 2018, 16:00μμ: Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας, Κισσός Πηλίου

Σε αυτή την εκκλησία - κόσμημα του 18ου αιώνα, του οποίου το εσωτερικό είναι ολόκληρο από επιχρυσωμένο ξύλο και εικόνες, το κοινό θα έρθει σε επαφή με ένα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα των Bach και Messiaen.

27 Ιουνίου 2018, 17:30 pm: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΠ ΒΟΛΟΥ

 Ένα πανέμορφο και συναρπαστικό πρόγραμμα από σπάνιες σονάτες 

28 Ιουνίου 2018, 19:30μμ: ΧΕΝΙΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΣΤΟ LA VERANDA

Η τελευταία συναυλία του φεστιβάλ περιλαμβάνει τα υπέροχα «Τρία τραγούδια για τα ποιήματα της Σαπφούς»του Βολιώτη Χρίστου Χατζή, καθώς και τα Κουαρτέτα Πιάνου από τους Liebermann και Brahms.